• Professional News
 • 05 July 2017

Nye retningslinjer for prismarkedsføring

Den 1. september 2017 træder de reviderede retningslinjer for prismarkedsføring i kraft. De indeholder en række præciseringer, der primært har fokus på at styrke beskyttelsen mod vildledende sparbudskaber.  

Med de reviderede retningslinjer for prismarkedsføring er der  kommet en ny bestemmelse, der fastslår, at det kan være vildledende, hvis en vare er så ofte på tilbud - som led i 3-dages kampagner, mængdetilbud eller kombinationstilbud - at den ikke længere kan siges at have en reel normalpris. Forbrugerombudsmanden har dermed slået fast, at selvom den relevante referenceperiode for normalprisen er overholdt, kan en sammenligning konkret være vildledende.

Derudover indeholder retningslinjerne blandt andet en række præciseringer af, hvornår prissammenligninger kan være vildledende. Eksempelvis er det nu tydeliggjort, at man ved successive prisnedsættelser på restvarer eller ved udsalg ikke må sammenligne med varens oprindelige pris. Desuden skal man være opmærksom på, at hvis en mængderabat på en vare, der altid sælges med mængderabat, gøres større, skal besparelsen ved den ekstra rabat sammenlignes med prisen ved den sædvanlige mængderabat. Endelig er det blevet fastlået, at hvis en række varer markedsføres samlet med et ”spar-op-til-budskab”, skal ”op-til”-besparelsen kunne opnås på en repræsentativ andel af de enkelte varer samtidig med, at det skal angives på den enkelte vare, hvad der konkret kan spares. 

Særligt for fyrværkeri er der indsat en mindre lempelse i retningslinjerne, idet fyrværkeri nu kan markedsføres med mængderabat eller som led i kombinationstilbud, selvom referenceperioden for normalprisen ikke er opfyldt. Det forudsætter blot, at de enkelte produkter også sælges hver for sig  i samme butik, og at der opnås en reel besparelse ved mængde- eller kombinationstilbuddet i forhold til at købe produkterne enkeltvis. Retningslinjerne er på dette punkt opdateret pga. de særlige tidsmæssige restriktioner, der er ved salg af fyrværkeri. 

Prismarkedsføring i forbindelse med loyalitetsprogrammer er fortsat ikke særskilt reguleret. 

Bech-Bruun afholder i efteråret morgenmøder om bl.a. de reviderede retningslinjer for prismarkedsføring. Nærmere information om disse morgenmøder følger. 

 
Tags
 • Copenhagen

  Langelinie Allé 35
  2100 Copenhagen

 • Aarhus

  Værkmestergade 2
  8000 Aarhus C

 • New York

  412 W 15th Street, 15th Floor,
  New York 10011

 • Shanghai Representative Office

  No.1440 Yan'an Middle Road, Suite 2H08
  Jing'an District, 200040 Shanghai, P.R. China

 • Bech-Bruun Law Firm P/S

  P +45 72270000
  F +45 72270027
  E info@bechbruun.com
  VAT number 38 53 80 71
  Cookie policy
  Legal Notice and Disclaimer
  Privacy Policy